Openingstijden

Aquafitness

  • dinsdag
  • 19:30 - 20:15
  • Doelgroepenbad

Aquafitness is een combinatie van Aquajogging en Aqua-aerobics. Aquafit is daarmee een verrassend veelzijdige sport, die niet snel zal vervelen. De ene les doet u de diverse onderdelen, de andere les staat één sport centraal.

Aquafit met Aquajogging
Bij Aqua-jogging is er totaal geen schokbelasting door het gebruik van een Wetbelt* en het trainen in diep water. Bij deze les gebruikt u verschillende materialen om te werken aan uw conditie. De diverse loopvormen en de waterweerstand, van de tenen tot de schouders, maken deze training behoorlijk intensief. Kijkt u maar: bij oefeningen in het water verbrandt de gemiddelde mens ongeveer 1.000 cal./uur. Op de vaste bodem is dat 600-700 cal./uur. Dus met eenzelfde oefening in hetzelfde tempo uitgevoerd verbrandt u  in water 20% tot 40% meer calorieën dan op het droge. Onderzoek heeft uitgewezen  dat 30 minuten lopen in water hetzelfde is als 90 minuten lopen op het land!

* De Wetbelt is een van kunststof vervaardigde, brede band, die zo'n groot drijfvermogen heeft dat hoofd en nek zonder spierkracht boven water blijven. De Wetbelt stelt de drager in staat in diep water te staan en tegelijkertijd vrij te bewegen.

Aqua-aerobics
Aqua-aerobics is vergelijkbaar met aerobicles op het land, met dit verschil dat de les volledig high-impact is. Dit betekent dat de schokbelasting op de spieren en gewrichten door de weerstand van het water beperkt wordt. Om alle spieren te laten bewegen gebruiken we verschillende materialen, zoals: wetshapers, beendrijvers en dumbells.

Slank zonder gewichtsverlies
Van Aquafit valt u niet af: spieren zijn zwaarder dan vet en als vet plaats maakt voor meer spierweefsel kan uw gewicht zelfs toenemen. Toch ziet u er na afloop slanker uit, omdat spieren steviger zijn. En daar gaat het toch vaak om, als u gaat sporten!