Zwemles door ouder aan kind

NIEUW vanaf 4 maart 2023 bij Zwembad Olympia!
Zwemles geven aan je eigen kind!


Op zaterdag van 13.15-14.00uur kun je jouw kind(eren) zelf zwemles geven voor zwemdiploma A, B of C. Hierbij kun je gebruik maken van de zwemstuurkaarten en hulpmiddelen die voor je klaar liggen bij het bad. Bovendien staan onze zwemonderwijzers voor je klaar om je advies te geven bij het aanleren van de zwemslagen.
 
Wat zijn de voordelen?
Kinderen die veel met hun ouders oefenen, raken sneller gewend en vertrouwd aan het water en het zwembad. Daardoor hebben ze (nieuwe) oefeningen sneller onder de knie. Deze kinderen kunnen over het algemeen beter meekomen met de reguliere zwemlessen én behalen eerder hun zwemdiploma.
Ook voor kinderen die net wat extra aandacht nodig hebben is het heel fijn om dit leertraject samen met een ouder aan te gaan.
 
Voor wie?
- Ouders die graag zelf zwemles willen geven (bad 0 t/m C).
- Ouders die extra willen oefenen met hun kind en het leerproces willen bevorderen.
- Ouders met kinderen die wat extra aandacht nodig hebben.
 
Wat zijn de mogelijkheden?
- Je kind volgt reguliere zwemlessen bij zwembad Olympia en daarnaast kom je naar de ‘zwemles door ouder aan kind’ momenten
- Je kind volgt geen zwemlessen bij zwembad Olympia, je bent van harte welkom om te komen tijdens de ‘zwemles door ouder aan kind’ momenten.
- Er is uiteraard een mogelijkheid om, na het volgen van de ‘zwemles door ouder aan kind’, tussentijds op een hoger niveau in te stromen / door te stromen in de reguliere zwemlessen van zwembad Olympia. Je leert je kind dus zelf zwemmen en in overleg met de zweminstructeurs wordt bekeken op welk niveau jouw kind kan worden geplaatst of doorstroomt tijdens de reguliere zwemles.
- Het is mogelijk om al te starten met ‘zwemles door ouder aan kind’ als je kind op de wachtlijst staat, of nog niet op zwemles zit. Advies leeftijd is hierbij 3,5 jaar en ouder.
 
Wat kun je alvast zelf doen?
Het zwemtraject bestaat uit meerdere onderdelen die jouw kind voor de zwemdiploma’s allemaal moet beheersen. Hierdoor kun je met de meeste onderdelen uit de zwemles gewoon zelf aan de slag gaan, met de juiste instructies uiteraard. Je kunt hierbij denken aan:
 
- Watergewenning, zoals bellen blazen, onder water kijken, van de kant af springen.
- Drijven op buik en rug (in ondiep en diep water).
- Borstcrawl en rugcrawl.
- Voetenstand voor rug- en schoolslag.
- Onder water zwemmen.
- Watertrappen.
- Zwemdiploma B onderdelen, zoals duiken, draai lengte-as/boomstam
- Zwemdiploma C onderdelen, zoals koprol van de kant, hoekduik, Help-houding, bovenkomen in een wak.
 
Toegangstijden en tickets:
Vanaf 4 maart op zaterdag tussen 13.15 en 14.00uur geef je echt zelf les aan je kind, het is geen recreatiefzwemmen. Ook is dit geen oefenzwemmen zoals op zondagochtend!
 
Je kiest zelf hoe lang jullie zwemlesmoment duurt. Je bent dus niet verplicht om van 13.15-14.00uur in het bad te zijn. Als jullie bijvoorbeeld om 13.20uur binnen komen en om 13.45uur weer vertrekken, dan is dat ook prima. Je mag na 14.00uur eventueel ook nog in het zwembad blijven, dan is er nog recreatiefzwemmen in het recreatiebad en in het doelgroepenbad tot 15.30uur.
 
Er is per ticket toegang voor 1 ouder en 1 kind.
Een ticket is online HIER te koop voor € 10,-


   

Vrijblijvend meer informatie?

Cookie instellingen