AquatherapieAquatherapie in zwembad Olympia
Met plezier sporten en een chronische aandoening en/of blessure gaan samen!
 
Speciaal voor mensen met een chronische aandoening en/of handicap is aquatherapie opgericht. Juist omdat bewegen voor deze doelgroep extra belangrijk is, bieden we je de kans om het gevoel van bewegen weer op te pakken zonder het sociale aspect van samen sporten te missen. 
 
Onder de naam aquatherapie kunnen mensen met o.a. parkinson, reuma, diabetes, obesitas, hernia’s, spierziekten, hart- en vaatziekten, aandoeningen aan de ademhalingsorganen en het chronisch vermoeidheidsyndroom samen deelnemen aan een les, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele klachten. De training is op maat gemaakt, maar wordt in groepsvorm uitgevoerd.

 
Aquatherapie in warm water
Deze les wordt gegeven in het recreatie bad (31/32 graden en ondiep max. 1.25m)
Deze les is speciaal voor deelnemers die vanwege hun klachten beter kunnen bewegen in warm water. Met allerlei bewegingsvormen voor het gehele lichaam wordt er op maat getraind aan de conditie, flexibiliteit, kracht, coördinatie en balans. Ieder beweegt op eigen tempo en kunnen, maar de lessen worden wel in groepsverband voltooid, zodat ook sociaal contact en praatje niet vergeten worden!
 
Dinsdag                 13.15-14.00 uur
Donderdag            11.30-12.15 uur

Reserveren 
Reserveer je ticket voor de les en klik HIER.

 
 
Aquatherapie via Elegance
Op dinsdag en donderdag tussen 11.30-13.00 worden lessen gegeven in het doelgroepen bad voor mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. Dit heeft betrekking op mensen die bijvoorbeeld met een lift te water moeten gaan, gedeeltelijk rolstoefafhankelijk zijn en verder gaan met revalideren. Dit programma wordt begeleid door een fysiotherapeut. Gezien de nodige deskundige en intensieve begeleiding kan men uitsluitend deelnemen, nadat er een intakegesprek met de therapeut heeft plaatsgevonden. Deelnemers worden geacht een begeleider mee te nemen in de omkleedruimte, wanneer zij niet in staat zijn om zichzelf om te kleden.
Zwembad Olympia
www.zwemmeninwaalwijk.nl
T  (0416) 683555
@ infozwembaden@waalwijk.nl
 
  
Fysiotherapie Elegance
www.fysiotherapie-elegance.nl
T  (0416) 650700
@ info@fysiotherapie-elegance.nl
 
  

Meer informatie over onze aquasporten?