Stichtingen en Fondsen

Bij zwembad Olympia kun je terecht via meerdere stichtingen en fondsen


JeugdFondsSport
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Alle informatie over dit fonds is te vinden op de website: KLIK HIERVolwassenfonds Sport & Cultuur
Geen geld voor sport of een culturele hobby?
Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve cursussen en danslessen: het zijn enkele voorbeelden van activiteiten waar je aan mee kunt doen met hulp vanuit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds ondersteunt inwoners van 18 jaar en ouder in Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle die zelf te weinig geld hebben om lid te worden van een sportclub of om creatieve lessen te volgen. 
Bij zwembad Olympia kun je het volwassenfonds aanvragen voor een 13 of 26 badenkaart, een abonnement banenzwemmen, fiftyfit en aquasporten. 

Alle informatie over dit fonds is te vinden op de website: KLIK HIERPasWijzer
De PasWijzer is een pas voor mensen met een laag inkomen. Met de PasWijzer kun je bijvoorbeeld gratis lid worden van de bibliotheek of naar een voorstelling in De Leest. Ook kun je jouw PasWijzer-tegoed inzetten voor schoolspullen of om te gaan zwemmen bij Zwembad Olympia en Zwembad Zidewinde!

Ga voor alle informatie naar de website: KLIK HIER

Zwemmen met de PasWijzer
Bij Zwembad Olympia kun je jouw tegoed inzetten voor banenzwemmen, recreatiefzwemmen, zwemles, eigenlijk voor alles wat we aanbieden.
Bij Zwembad Zidewinde kun je jouw tegoed inzetten voor banenzwemmen en recreatiefzwemmen.

Je laat de PasWijzer QRcode scannen bij de balie, de medewerker kijkt of er voldoende tegoed is en haalt het te betalen bedrag van je tegoed af. Daarna kun je aan de gekozen activiteit deelnemen. Is er te weinig tegoed, dan betaal je het restant bedrag bij.

Zwemles
Heb je een PasWijzer en wil je een kind opgeven voor zwemles? Ga dan naar de balie van Zwembad Olympia en schrijf je kind in. Na inschrijving komt je kind op de wachtlijst en zodra er plaats is krijg je een oproep om te starten met zwemles.

Als je kind start met zwemlessen kan er een vergoeding aangevraagd worden voor JeugdFondsSport.  Na goedkeuring van deze aanvraag word de zwemles betaald door JeugdFondsSport. Dit is alleen voor kinderen t/m 17 jaar, voor het A en B diploma (inclusief inschrijfkosten en pasje).
Wil je C halen, dan betaal je de zwemleskosten met PasWijzer.
Ben je 18 jaar of ouder, dan kunnen de zwemleskosten ook met je PasWijzertegoed worden betaald.
Heb je niet meer voldoende tegoed, dan kun je het resterende bedrag bijbetalen aan de balie bij het zwembad.

Informatie PasWijzer